Sagt om oss

Petra Södermark, Bastuträsk
”Jag ville bara tacka ytterfors hundcenter som hjälpte och gav tips när jag och hunden jessie gick en spårkurs hos er. Min jobbiga schäfer har sakta förvandlas till en klokare och snällare hund och har tom ett par hundkompisar hon kan umgås med 🙂 detta bevisar att med tålamod och svett och lite tårar kan vilken hund som helst förändras. Jag säger inte att vi är vid mål, men vi har kämpat på en bra bit! Hennes inställning är annars och man kan se att hon är lyckligare 🙂 så tack!”

Börje, Storbränna
”Jag gick en lydnadskurs hos Ytterstfors Hundcenter för ett par år sedan med min jämthund Pixi.
Hon har  precis nu fått sin första valpkull och jag tänker spara en valp åt mig själv.
Hon fick 4 hanar och två tikar.

Den dressyr som jag lärde mig av dig angående Pixi har varit väldigt nyttigt för mig och jag har på det viset kunnat påvisa för många att ha dressyr på sin hund i skogen påverkar inte jaktlusten någonting alls utan det är bara något som gör hunden mycket mer användbar.

Pixi är bombsäker på inkallning i alla lägen och jagar bara på mitt kommando som är ”sök älg” när vi börjar och när jag vill sluta för dagen säger jag bara ”nu är det bra nu går vi hem” då slutar hon jaga på direkten och jag behöver aldrig ha henne i koppel.
Dessutom när hon är vid en skjuten älg, så behöver bara passkytten säga ”Gå till husse” då slutar hon lugga älgen och kommer till mig, hon är otrolig.

Det har varit roligt att få se minen på jaktprovsdomarna när dom sett att jag aldrig behövt koppla Pixi på proven. Mellan mina två kommandon så jagar hon med ett stort sök och i fantastiskt tempo. Jag kan styra hennes sök om jag vill med mina händer oavsett hur vinden ligger, bara med att säga vänster – höger och peka så söker hon ut där jag vill. Till och med att jag kunnat börja lära henne var vissa rågångar går så att hon aldrig söker på grannens mark. Hon har blivit en helt otrolig hund och jag nyper mig i armen och tror inte det är sant.

Hon har den högsta sammanlagda poängen som någon hund oavsett kön och ras haft på jaktprov under 2010 i hela Västerbotten och jag är väldigt tacksam för den kurs vi fick gå hos dig, den har hjälpt mig mycket.

I höst så skall jag gå spårprov med henne, snö och kyla satte stopp för det i höstas och klarar hon det så är hon sedan jaktchampion.

Mvh. Börje”

Ebba Bakteman, Byske
”När vi fick hem våran valp Driva var hon väldigt osäker och rädd för nya människor. Vi kontaktade Lillemor, och fick mycket bra tips hur vi skulle arbeta  med henne för att stärka Drivas självförtroende och även förtroendet till oss som ledare.”

Gabrielle Hörnfeldt, Umeå
”Hos Ytterstfors Hundcenter har jag och Ross tränat tävlingslydnads-momenten. Erfaren och välutbildad instruktör som ser både mig och min hund och utvecklar oss som ett team framåt. ”

Malin och Micke, Ursviken
”Vi har gått både nybörjarkurs och sökkurs hos Lillemor på Ytterstfors Hundcenter med vår Zigge. Vi har även anlitat henne när vi hade problem med utfall vid hundmöten och är 100% nöjda. Lillemor är suverän när det gäller att se varje individs förutsättningar och anpassa träningen så att den passar hunden/hundägaren.”

Emma med Vip, Bureå
”Känner att jag måste tacka dig för den underbara sökkursen som gav mersmak och mycket bra träningstips.. måste ju säga att Vip har börjat ta rullen helt själv nu.. utan någon som helst hjälp, vindar och söker kanon! =) Hade aldrig gått om vi inte fått din hjälp.. =)”

Anders Holmgren, Byske
”Mina erfarenheter då jag har anlitat Ytterstfors Hundcenter är väldigt bra.  Jag hade en finnspets som var svår att gå med när man mötte andra hundar. Jag kontaktade Ytterstfors Hundcenter och där fick jag mycket bra handledning och tips på hur jag skulle jobba vidare med hunden. Hunden gjorde stora framsteg och jag är mycket nöjd.”

Anna-Caritha & Aila, Byske
”Gick en nybörjarkurs och sedan Tävlingslydnad med Lillemor.
Det gav inspiration till att fortsätta träna och till slut tävla med lyckade resultat. Tack för all hjälp och stöttning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hund för alla!