Vad har du för planer under 2017?

Vad ska ni träna på?
Har ni några utmaningar inför 2017 och hur har ni lagt upp planerna och träningen för att lyckas nå era mål?
Är ni sugna på att gå någon hundkurs? Vad skulle drömkursen innehålla och är det något som vi kan hjälpa till med?

Om jag tittar på de 3st fyrbenta jag har här hemma så är planen för oss att aktivt träna under vårvintern, våren och sommaren för att komma närmare vårt mål att ha 3st väl fungerande jakthundar. Drömmen är att under höstjakten 2017 få fälla några fåglar i skogen och även några stycken uppe på fjället någonstans i Sverige.

Vi ska väl även försöka oss på något prov, i första hand blir det med unghunden vi har och då siktar vi på att få till spåret och vatten-
apporteringen nu under våren.

Vi har även planer på att få träna lite på fågel men först och främst så måste vi få till stoppet och stadgan i sitt. Detta är något som vi måste jobba stenhårt på. Inte så enkelt som man kan tro. Tre viktiga kommandon som hundarna ska lyssna till. Stanna, hit och apport.

AYHI6195

Själv är jag ju i grunden en bruksmänniska där hundarna ska kunna betydligt fler kommandon och då låter ju 3st kommandon ganska busenkelt… Men attans så svårt det är ibland. Jaktlusten är stor, benen är långa och snabba och kommandona ska sitta på ganska så långa avstånd med stor retning. Stadgan i stoppet ska vara absolut oavsett störning. Tjaaa, vi har lite att bita i 🙂

img_1676

Har även målsättningen att i samarbete med Brukshundklubben utbilda sjöräddningshundar med förare under en 2,5-års period,
startar detta med en informationsträff nu i mars.
Det ska bli superspännande!! Hoppas nu bara att det är flera som anmäler sig och vill anta denna utmaning. För detta är intressant, det krävs en hel del av både hundar och förare för att klara utbildningen till sjöräddningshundekipage. Läs mer på genom att klicka på denna länk: Sjöräddningshundar Norrlandskusten

sjöräddningshund

Nu är jag nyfiken på er, berätta gärna vad ni tänker satsa på och vilka mål ni har satt upp för 2017.

Kram & ha en underbar vecka!
//Lillemor med flock

Facebooklinkedin