Specialkurs sök -nytt upplägg

Är du sugen på att utveckla dig och din hund inom personsök?

Vi tänker starta en lite längre kurs i personsök, den kommer att
innehålla skogssök, miljösök, söktaktik, säker markering mm.

Kursen kommer att hållas i 2 delar, vi startar nu i höst den 3/9 med delkurs 1.  Delkurserna kommer att hållas under 5 kurstillfällen.

Pris vuxen, delkurs 1: 1250kr (vuxen, från 25år)
Pris ungdom, delkurs 1: 625kr (ungdom upp till 25år)

Detta är inte en regelrätt skogssöksutbildning riktad mot tävling utan denna kommer att rikta sig mot att få en säker sökhund i alla miljöer. Som hundförare kommer du även att stöta på utmaningar som utvecklar dig som förare.

Under delkurs 1 kommer inriktningen i första hand att vara säker markering i alla miljöer och lägen, både vindmarkering och markering vid funnen figurant. Vi kommer också att jobba med söktaktik, för föraren i första hand, samt även skogsträning med orientering och hur man läser vinden i ett område. Utifrån denna kunskap så får ni även tips på hur man lägger upp söket på bästa sätt för att ge
hunden rätt möjligheter till att på bästa sätt söka av området. Vi kommer även att lägga in något miljöträningspass under del 1 med markeringsträning och hantering.

När delkurs 1 är slut så har ni fått med er massor av tips och trix för att själva fortsätta denna träning under vinterhalvåret. När sedan delkurs 2 drar igång till våren så kommer vi att kunna gå skarpt ganska snabbt och verkligen utmana er som ekipage i sök. Mer om delkurs 2 kommer till våren 2016.

Max antal deltagare är 10st och minsta antal deltagare är 6st.
Instruktörer under kursen är:
Lillemor Lindberg och Peder Dahlberg.

 

Vill du vara med?
Anmälan skickar du till: hundcenter@ytterstfors.com

Välkommen!! //Lillemor

 

 

Facebooklinkedin

En reaktion på “Specialkurs sök -nytt upplägg”

Kommentarer inaktiverade.