Doris….

….en rottweilertik på 2 år söker nytt permanent hem hos en mycket hundkunnig och stark ledare. Doris är ingen förstagångshund, utan här krävs det erfarenhet och styrka i ledarskapet.

Har sedan i måndags haft Doris hemma hos oss för att jobba med henne inför en eventuell omplacering. Det finns vissa fixa idéer hos denna hund som måste jobbas bort. Därav kraven på den eventuellt nya ägaren.

Doris nuvarande matte kan inte längre ha kvar henne och söker därför ett nytt hem där hon får stanna permanent. Men inte vilket hem som helst, utan Doris kräver en mycket hundvan och stark ledare.

Det finns några problem att lösa för den förare som tänker sig att anta utmaningen att ta hand om Doris permanent.

IMG_0765

Doris är en stor, tung och fantastiskt trevlig tik, mycket dominant och hon gillar inte katter, inte heller små hundar, hon gör utfall i
bilen mot hundar, mötande bilar som kör fort, dessa utfall kan hon även göra i koppel då man går på promenad. Det är även en konst att klippa hennes klor och hon vill inte på något vis lägga sig ner på sidan då man ska visitera henne. Dock så accepterar hon hanteringen utan att svara emot, men vill hon inte så vill hon inte!!

IMG_0743

Doris är jättetrevlig inomhus, hon är arbetsvillig och har både en av- och en på-knapp. Doris går bra ihop med stora hundar, har bara
testat med hanar i vår flock, och det funkar mycket bra. Barn är
heller inget problem utan hon finner sig i all hantering och är mycket
mysig.

IMG_0759

Dock tillbaka till problemen, eller ska jag säga utmaningarna med Doris. Dessa olater som hon lagt sig till med är inte något som man fixar på en kvart, just hundmöten går bra, bara man tydligt talar om vem som bestämmer och att det inte är tillåtet att skälla på andra hundar. Katter är lite svårare, vår egen fick fara en fulfärd i Doris mun innan vi fick stopp på henne. Katten klarade sig utan större blessyrer så hon är inte ute efter att ”döda”, men hon är lurig, man ser inte innan, att det ska komma, utan snabbt som blixten tar hon katten i munnen och börjar kampa med den. Detta är inte ett enkelt problem att lösa utan den som har henne måste vara förutseende och se till att stoppa henne innan det smäller. Nästa katt kanske inte klarar av behandlingen…

Om det finns någon där ute, med stor hundkunskap och som känner att denna utmaning vore något för mig, så hör av dig till mig via tel eller mail. Doris kommer inte att omplaceras till vem som helst utan den vi söker är en mycket duktig hundmänniska som helst är utan katt och små hundar hemma. Doris behöver tid för träning, mycket egen tid tillsammans med den nya föraren och hon behöver även mycket fysisk och psykisk motion.

IMG_0760

Tror du att du är rätt person för Doris?
Ring då mig på 0705194050
eller maila till: hundcenter@ytterstfors.com

Med vänlig hälsning //Lillemor

Facebooklinkedin