Avslutning pilotkurs NoseWork

I går hade vi final och avslutning på pilotkursen i NoseWork.
Filmer från avslutningen ser ni längst ner i inlägget.

Jag är fantastiskt imponerad av kursdeltagarna som gått denna
pilotutbildning. Dom har gått från klarhet till klarhet och denna sista kväll så visade de upp ett riktigt fint sök och fina markeringar.

Vi fikade och pratade, deltagarna bidrog med mycket konstruktiv utvärdering från kursen vilket definitivt kommer att gagna framtida deltagare som vill jobba med NoseWork tillsammans med oss på
Ytterstfors Hundcenter.

Jag vill även tacka deltagarna för den underbara buketten som jag fick igår!!!

Vi började kvällen med att dela upp oss i två grupper, den ena
gruppen jobbade tillsammans med mig och letade i rasmiljö efter två stycken gömda dofter. Alla hundar markerade föredömligt!!

Den andra gruppen jobbade tillsammans med Peder och även där gick det fantastiskt bra.  Både hundar och förare jobbade jättebra i miljön och med sökupplägget.

Det som vi sett under tiden vi jobbat med NoseWork-kursen är att det absolut viktigaste att lära sin hund är en säker markering. Detta är inte något tvärgjort utan det tar tid att få stadga i markeringen. Ibland går det bra och ibland får man fundera på hur man ska lösa de problem som kan uppstå.

Vi har blandat övningar under utbildningen, vi har jobbat med lydnad/samarbete, vi har jobbat med söktaktik, vi har jobbat med miljöträning för att få stabila hundar som funkar överallt, vi har jobbat med markeringar och vi har jobbat med nosarbete och doftsök.

Jag vill skicka ett stort tack till er alla, detta har varit en av de allra roligaste kurser som jag har hållit under min tid som hundägarcoach!! Det vill inte säga lite, för, om man nu ska avslöja lite om hur gammal man egentligen är,  så har jag hållit på med hund och hund-
ägarutbildningar sedan början av 90-talet…. Det vill säga en sisådär dryga 25 år…. 🙂
Konstigt med tanke på min ringa ålder…:)

Skämt åsido….detta har varit superkul, hoppas på fler kurser och även fortsättningskurser i detta intressanta ämne!!

//Lillemor med flock

Facebooklinkedin

En reaktion på “Avslutning pilotkurs NoseWork”

Kommentarer inaktiverade.