Idag var träningen genomtänkt innan vi gick ut!!

Började dagen med frukost tillsammans med alla hemmavarande barn. Sedan åkte de två större iväg till skolan medan den minsta är hemma med vattkoppor.

Passade då på att ta vattkoppesonen med ut i skogen för en stunds hundträning med Lord och efter gårdagens fadäser så hade jag gjort upp en plan för morgonens träningspass. (se även filmen från
träningen längst ner i inlägget)

Vi började med fysträning, Lord fick dra kätting i skog och mark, både i lugnt tempo och även med fart, vi körde lite intervaller och sedan tog vi en liten paus innan vi körde apportering.
Nu var Lord mycket mer fokuserad på själva apporteringen och det gick riktigt bra, han tog alla apporter, hade med den tunga såklart och även mindre format. Dock bara dummys idag.

Efter apportrutan så körde vi stadgeträning både med och utan störning. Lord fick ligga och bara vara lugn i ungefär 15 minuter medan jag var inne och pysslade en stund, vattkoppesonen var ute och lekte, katten ville mysa och det cyklade förbi personer ute på vägen. Mycket bra träning även detta, det är riktigt viktigt att hundarna kan ta det lugnt och slappna av ibland.

Efter stadgeträningen gick vi ut i skogen igen och körde lite inkallning och stoppträning med pipa, även detta gick bra så nu tror jag att det är nog med träning för idag, man ska sluta medans man är på topp 🙂

Ha en fin dag //Lillemor med flock

Facebooklinkedin