Kommer hunden på inkallning?

Hur ofta tränar ni inkallning med era hundar?
Hur ser träningen ut?
Kommer hunden alltid då ni kallat på den?

Tuffa frågor!  Jag kan i alla fall säga såhär:
” Jag tränar inkallning alldeles för sällan med mina hundar men ändå tror/kräver jag att kommandot ska fungera. Hmmm… hur låter det där?! Men det är dagens sanning, inkallning bör tränas kontinuerligt under hela hundens liv. Sen en annan viktig grej, man måste ha fantasi och även träna inkallning i olika miljöer med olika störningar osv. ”

Så nu är det upp till mig att bestämma mig om jag vill ha ett fungerande kommando eller om jag vill ha en halvdan inkallning. Bara att bita i det sura äpplet och börja fundera hur jag ska gå tillväga.

För vad är det som är viktigt i all hundträning?
Jo, det är att planera sin träning och att variera sin träning.
Det ska vara kul och det ska ge något.

Här kommer lite inspiration för dig som har kört fast 🙂

Kom ihåg, ha kul!!

//Lillemor med flock

Facebooklinkedin