Att visa respekt!

Det ska vi göra, vi som är hundägare ska se till att våra hundar inte pinkar på grannens postlåda eller uppfart. Råkar hunden uträtta nr 2 när vi är ute på promenad så plockar vi självklart upp det och kastar bajspåsen i närmsta hundbajskärl.

Vi låter inte vår hund springa fram till folk hur som helst och vi ser till att använda koppel så att alla i samhället känner sig trygga när vi möts och att inga djur blir störda i skog  och mark under tiden då de har ungar. Detta är självklarheter för oss som är hundägare hoppas jag.

Meeen, en annan sak som jag har tänkt på, det är människor i allmänhet. Om jag inte vill att min hund ska bli hälsad på av allt och alla, om jag ber folk jag träffar att ignorera mina hundar eftersom att jag vill att de ska vara lugna vid möten på promenaderna. Om jag sätter upp en skylt vid ingången till vårt hus där jag ber de som kommer på besök att knacka eller ringa på dörren och vänta tills jag öppnar samt att jag även ber dessa om att ignorera mina hundar då de kommer in. Varför kan inte folk respektera detta??? Varför är det så svårt att kommunicera och respektera varandra??

Alla som inte har hund kräver att vi hundägare ska ha väluppfostrade hundar som inte hoppar, skäller eller gör utfall mot mötande. De kräver att vi plockar upp efter våra hundar och att vi alltid har full kontroll över situationerna.
Men hur de själva beter sig gentemot oss, hur tänker de i situationer då de blir ombedda att ignorera den söta valpen eller den rädda hunden? Ja, jag funderar ibland varför det ska vara så svårt att bara göra som man säger? Varför måste de propsa på och trotsa det man bett om och i.o.m. detta göra oss en otjänst. Den rädda hunden blir ännu mer rädd, den glada blir överglad osv. Tänk om vi alla kunde respektera varandra så bra det skulle vara 🙂

Enklaste sättet att träna sin hund är tillsammans med andra hundmänniskor som är ute för att träna samma saker som man själv vill träna. I de situationerna kan man träna möten och den andra hundägaren som tränar gör som man säger.

Tjaaa, det var lite vardagstankar från mig idag, hoppas att ni alla har en bra vecka såhär långt och att helgen som kommer blir toppenbra!!

Kram //Lillemor med flock

 

Facebooklinkedin