Vad går din hund igång på??

Dags för en riktigt klurig fråga såhär inför helgen.

Vad går din hund igång på?
Finns det något som din hund verkligen inte kan motstå?
Vad tror du, har du koll på vad som just din hund tycker är viktigast i världen och som är helt oemotståndligt i dennes ögon?

Om du vet vad som är viktigast för din hund, vet du då vad som är näst viktigast och nästnäst viktigast o.s.v.? Det är nyckeln till framgång kan man enkelt säga. För om du vet att det viktigaste i världen just för din hund är t.ex. en löptik, hur i all världen kan du då tro att lite korv råder bot på löptikslukt?

Vad menar jag med detta?
Jo, jag vill säga att om störningen löptik dyker upp just när du ska kalla in din hund så kan det hända att den väljer löptiken istället för korven som du har i högsta hugg. Hur gör man då, när hunden väljer det som är oemotståndligt och det blir galet??

Ja, det tål att funderas på och det kräver träning och åter träning.
Men det viktigaste är att ha koll på vad din hund värderar som högvinst, för vet du det så kan det i vissa fall vara belöningen för din hund att få göra just det efter den utfört det du vill. 🙂

Just nu klurar jag på vad som är viktigast för mina 3 hundar hemma och det är lite olika kan jag lova. En älskar att bara springa, kampa, få tokfnatt och bara gasa på, en annan älskar katter, gärna att smyga och kolla på dessa små lurviga frestelser (inte jaga) och den sista han gillar stora vidder och att söka/spåra, ju svårare desto bättre 🙂
De gillar ju även korv, köttbullar och blodpudding, men det står inte lika högt i rang som det andra aktiviteterna 🙂
Nu gäller det bara att klura ut hur jag ska använda mig av detta i vår träning.

Har du någon priolista på din hund och vad den går igång på allra mest? Dela gärna med dig av dina erfarenheter och hur du använt dig av detta i din egen träning med din hund.

Ha en trevlig helg //Lillemor med flock

Facebooklinkedin